Month: January 2023

Strategi Mencegah Kanser

Secara mudahnya boleh lah dikatakan kita boleh meningkatkan pemakanan dengan lemak sihat dan mengurangkan pengambilan gula dan karbohidrat berglisemik indeks tinggi. Beberapa strategi boleh kita ….

Diet Kopi

Orang kata minum kopi bagus lagi dari minum teh kalau nak diet, sebab tu kekadang tengok orang minum kopi ni badan kurus, walaupun sebenarnya tak ….

Protein Berkualiti Tinggi

Apakah itu protein berkualiti tinggi? Apabila nutrisi harian anda adalah berdasar ke atas protein berkualiti tinggi, anda akan mendapat komposisi badan yang lebih bagus. Pengambilan ….

Migraine Headache

Ada ramai patient yang datang dengan aduan ” saya migraine “. Tapi bukan semua yang kata dia ada migraine tu, sebenarnya hidapi migraine. Bukan semua ….

Bahaya TROSOL Otak

Antara jargon yang sering di sebut di Hospital adalah TRO SOL. Benda apa la SOL ni? TRO – To Rule OutSOL – Space occupying lesion ….

Tiada Sekatan Pelancong China ?

Tiada sekatan pelancong mana-mana negara, termasuk China ke Malaysia – PM PETALING JAYA: Kabinet memutuskan tiada sebarang larangan atau sekatan dikenakan terhadap pelancong daripada mana-mana ….

Oat Bagus Tak ?

Oat bagus tak bagus? Oat yang telah banyak diproses seperti instant dan quick oat mempunyai nilai Indeks glisemik yang tinggi. Ini kerana semasa diproses kandungan ….