waktu sesuai makan pisang

Waktu Sesuai Makan Pisang

Waktu sesuai makan pisang tidak terlalu kaku dan boleh disesuaikan dengan keutamaan individu serta keperluan tubuh. Pisang dapat dimakan kapan saja sepanjang hari. Namun, beberapa orang mungkin merasa bahawa pisang…
cara buang lemak perut

Cara Buang Lemak Perut

Cara buang lemak perut yang terbaik bagaimana ? Adakah boleh kita buat senaman semata untuk buang lemak perut ? ataupun kena jaga makan ? kenapa kena buang lemak perut ?…
penyakit warga emas

Penyakit Warga Emas

Penyakit WARGA EMAS. Ya Allah tak sabar nak bentang tajuk ini buat pertama kali dalam hidup dan dengan kerjasama daripada professor dalam bidang ini. Subhnallah tajuk ini jarang dipercakapkan kerana…
bersenam itu sihat

Bersenam Itu Sihat ?

BERSENAM ITU SIHAT? Kalau betul2 bersenam itu sihat belaka, maka tak sepatutnya para atlet mati di usia muda. Tapi tak bersenam langsung pula akan mudah sakit. Mana satu ni? Isunya…
tips dapat anak lelaki

Tips Dapat Anak Lelaki

Tips Dapat Anak Lelaki ? TIPS MERANCANG JANTINA BAYI. RASULULLAH PUN ADA AJAR. " Doc, anak saya dah 5 orang. Semuanya lelaki. Sebenarnya hati ini terdetik nak menimang anak perempuan.…
tips punggung cantik

Tips Punggung Cantik

Tips Punggung Cantik ? Kulit cantik, payudara tegang, punggung mantap sapu minyak halba! Buat guna 2 bahan je, modal kurang RM10. Halba mempunyai pelbagai manfaat untuk tubuh. MACAM-macam produk dah cuba…
makanan kegemaran kalori tinggi

Makanan Kegemaran Kalori Tinggi

Makanan Kegemaran Kalori Tinggi ? MAKANAN TINGGI KALORI TAK SESUAI UNTUK ANAK. Masa datang harijadi, nak sambut harijadi anak, mesti makan makanan kegemaran mereka. Tapi ingatlah, semua makanan itu memang…
cut sugar tak kurus

Cut Sugar Tak Kurus ?

Cut Sugar Tak Kurus ? Cut sugar TAK BUAT KURUS awak . 100g gula pasir mengandungi 394kcal,94g karbohidrat. Kita tak ambil gula sampai 100g sehari, banyak tu . Paling kurang…
cara omad diet

Cara Omad Diet

Cara omad diet ada banyak, tapi boleh gabungkan dengan pelbagai diet yang berkesan. Saya kumpulkan beberapa cara dan testimoni terbaik orang buat IF dan sebagainya. Diet Keto OMAD Cara Apek…
makan sekali sehari

Makan Sekali Sehari

Makan Sekali Sehari ? Diet Low Carbs High Fat. Makan sekali sehari dah kenyang, mudah bakar lemak, cepat kurus. Saya buat video ni utk jawab soalan yg diberikan oleh seorang…
perut masih buncit

Perut Masih Buncit

Perut masih buncit walaupun dah turun berat badan? Itu tanda visceral fat anda masih tinggi. Visceral fat tidak sama dengan lemak yang berada di bawah kulit anda (subcutaneous fat). Orang…
kopi untuk diet

Kopi Untuk Diet

Kopi Untuk Diet ? BERITA BAIK UNTUK PEMINAT KOPI DAN TEA...Kini tak perlu tkt lagi nak minum air kopi atau air tea.. sbb air kopi & tea ni tidak akan…