Kopi Untuk Diet

kopi untuk diet

Kopi Untuk Diet ? BERITA BAIK UNTUK PEMINAT KOPI DAN TEA…Kini tak perlu tkt lagi nak minum air kopi atau air tea.. sbb air kopi & tea ni tidak akan menaikan berat badan akak@abg2,,,TAPI… air kopi & tea ni dapat membantu akak & abg2 utk selim & turunkan berat badan.

Air kopi dan air tea ni rasa dia sgt sedap dan sgt sesuai diminum utk yg tgh diet sbb air kopi & tea nie kalori dia rendah & tiada campuran gula putih ,digantikan dengan pemanis namanya sucralose yg rendah kalori dan lebih baik dari gula putih..Promosi special yang tekan link whats app dibawah boleh claim promo ni

  • FREE POSTAGE
  • UTK YG BELI 3 BOX BOLEH JOIN CABUTAN BERTUAH CINCIN EMAS 916
  • FREEGIFT
  • BARANG SAMPAI BARU BAYAR
  • Promo special atas ni KHAS untuk 5 orang terawal SAHAJA
  • boleh klik whats app dibawah yaa….

GERD

GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) merujuk kepada keadaan di mana asid dari perut mengalir balik ke esofagus dengan kerap. Ini berlaku kerana sfingter esofagus bawah, cincin otot di bahagian bawah esofagus yang sepatutnya mengawal aliran makanan ke perut, lemah atau tidak berfungsi dengan baik. Akibatnya, asid perut dapat menyebabkan gejala seperti rasa terbakar (heartburn), regurgitasi (makanan naik semula), dan ketidakselesaan di bahagian atas perut.

Jika GERD berlarutan tanpa rawatan, ia boleh menyebabkan komplikasi serius seperti esofagitis (radang pada esofagus), ulser esofagus, dan peningkatan risiko kanser esofagus.

Oleh itu, penting untuk menguruskan dan merawat GERD dengan mengubah gaya hidup, diet, dan kadang-kadang menggunakan ubat-ubatan tertentu di bawah pengawasan doktor.

10 tips atasi masalah penyakit gerd:

  1. 1.. Kurangkan makanan pedas, berlemak, dan asidik dalam diet harian anda.
  2. 2. Amalkan hidangan kecil tetapi kerap untuk mengelakkan tekanan perut yang berlebihan.
  3. 3. Minum air lebih kerap untuk membantu mencairkan asid perut.
  4. 4. Hindari minuman berkafein dan berkarbonat, seperti kopi dan minuman bersoda.
  5. 5. Jangan makan 2-3 jam sebelum tidur untuk mengurangkan risiko refluks semasa tidur.
  6. 6. Gunakan bantal tambahan semasa tidur untuk mengangkat kepala dan mengurangkan kemungkinan asid naik.
  7. 7. Amalkan senaman ringan, tetapi hindari senaman yang melibatkan membungkuk terlalu banyak.
  8. 8. Kurangkan berat badan jika berlebihan, kerana berat badan tambahan boleh meningkatkan tekanan pada perut.
  9. 9. Elakkan penggunaan rokok, kerana merokok boleh merenggangkan sfingter esofagus dan meningkatkan risiko refluks.
  10. 10. Jika gejala berterusan, rundingkan dengan doktor untuk penjagaan dan rawatan lanjut.

Video di bawah seorang pesakit Gerd berjaya mengatasinya dengan menggunakan peranti iteracare. PM kami utk dapatkan perati iteracare atau whasapp 0103122973. kopi untuk diet.

Arini abam saje nak share pengalaman abam dalam menurunkan berat badan. (Bacaan sedikit panjang)

Berat maksimum abam sebelum ni 125 kg, lepas tu akan turun naik bila abam start diet, paling rendah dapat dalam 115 kg. Tapi biasalah nak istiqomah memang payah. So naik la sehingga 120-125 kg semula.

Awal Julai 2023 wujud kembali kesedaran untuk menurunkan berat badan, tapi kali ni bukan setakat diet je, sekali dengan rutin senaman.

Apa yang abam buat adalah dengan cut gula, nasi & makanan berasaskan tepung. Tapi biasalah iman abam senipis kulit bawang, bila craving abam akan makan je, tapi abam mengambil dalam kuantiti yang kecil la.. Sebagai contoh air manis seminggu sekali dalam satu sedutan straw , nasi putih 4 atau 5 hari sekali (suku), kuih seketul dalam beberapa hari.

Jadi apa yang abam makan? Ayam panggang, ayam goreng, ayam rebus, ikan stim, sayur rebus, salad, buah buahan dan menu wajib setiap hari adalah telur rebus. Kalau cheat day cuma akan makan lauk sahaja, kalau bersama nasi pun abam akan ambil dalam kuantiti suku. (Abam makan je pizza, sushi, chicken grill, chocolate (dark chocolate) apa semua tu haha cheat day kan).

Senaman pula setiap hari abam akan brisk walk (bw) (running jarang2 sebab heart rate abam akan naik mendadak, heart rate harus monitor ye bagi mengelakkan serangan jantung).

Setiap hari abam akan bw dalam 5 km. Gym minimum 3 kali seminggu, selain tu abam akan gunakan easy tone ogawa (benda beli 10 tahun lepas ) benda ni simple.. Engko berdiri je atas tu so dia akan burn macam engko berlari, jogging atau berenang. Jadi sambil tengok Netflix pun boleh guna haha..

Terima kasih kepada wife tercinta Khatijah Abdullah Zamhairee banyak support abam. Dalam usaha meneruskan gaya hidup sihat. Tak lupa juga kepada group BRISK WALK MALAYSIA & MALAYSIA RUNNERS .Sebab abam banyak dapat info daripada sahabat2 dalam group ni. Doakan abam istiqomah sehingga mendapat berat badan yang ideal. kopi untuk diet

9 daripada 10 pelanggan ditipu setiap hari.

Oleh itu, kami perlu mengingatkan anda sekali lagi, Kopi Kolagen Bloom REAL kami hanya dijual di sini: https://www.hotdeals158.online/bloomcollagencoffee

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas pemalsuan jika anda memesan dari tempat lain. Petua untuk menyemak sah:

  • HANYA RM25/BOX + Penghantaran percuma ke seluruh negara
  • Label penuh, asal usul dan tamat tempoh
  • Kandungan bersih: 10 pek dalam kotak
  • Hadiah percuma berdasarkan kombo: Bijirin Diet Konnie – Panduan penurunan berat badan

Bagi yang tidak tahu tentang kegunaannya:

  • – Bakar 𝘧𝘢𝘵, hilangkan 𝘸𝘦𝘪.𝘨𝘩𝘵, dan dapatkan semula bentuk terima kasih kepada Glutathione dan Carnitine
  • – Tidak cepat – Tidak 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘪𝘯𝘦 – Tidak bersenam
  • – Bahan kolagen membantu mengurangkan kedutan, mencegah penuaan, 𝘸𝘩𝘪𝘵𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨, dan anti-jerawat
  • – Mengawal insulin dan glukosa serta mencegah diabetes dan hipertensi dengan serat, vitamin, antioksidan

– Digemari oleh selebriti Untuk mengelakkan penipuan, sila hanya memesan melalui laman web tulen: https://www.hotdeals158.online/bloomcollagencoffee. Kami menawarkan DISKAUN 40% untuk semua pelanggan pada jualan akhir tahun ini.

SHUANGHOR PRODUCT

Makan untuk diet Makan untuk sihat. Bila faham tentang pemilihan pemakanan yang betul untuk kesihatan, lebih mudah Insya’Allah nak mengseimbangkan pemakanan harian kita. kopi untuk diet

Adakah kita makan banyak “junk food”, (makanan ringan/sampah) atau “real food” (makanan berkhasiat) ? Pengalaman saya, bila kurangkan makanan ringan atau junk food & mengutamakan makanan sihat dan berkhasiat , anak-anak akan kurang mengambil snek dan jajan. Maka kurang episod demam selsema.

Makanan ringan atau snek yang harus disingkir :

  • Mee segera
  • Biskut
  • Air manis
  • Gula putih
  • Chocolate & candy
  • Makanan dalam tin
  • Produk tenusu campuran

Real food yang boleh digantikan

  • Fruits & veggies
  • Telur
  • Probiotics
  • Kurma , kekacang & madu
  • Produk tenusu tulen

Bila ada yang tanya jika saya mengambil makanan tambahan atau tidak. Jawapannya – YA. Tetapi hanya yang dijamin 100% natural dan tiada bahan sintetik dan saya pilih yang selamat untuk seisi keluarga, antaranya :

  • CEO COFFEE (harga ahli RM40.00)
  • LU CHUN TEA (harga Ahli RM50.00)
  • YK BEE POLLEN (harga Ahli RM123.00)
  • SH LACTO-BERRY (harga Ahli RM 70.00)

Nak nampak perubahan pada kesihatan diri sendiri dan anak-anak, kita mulakan dari dapur kita. Tak setuju takpe Untuk Keterangan lanjut Sila whatsapp kami: https://www.wasap.my/60146396358

KEAHLIAN ADALAH PERCUMA. www.wasap.my/60146396358/greenzhi Follow saya di FB link. https://www.facebook.com/CEOCoffeeCendawanLingzhi?mibextid=ZbWKwLg

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply