SIHAT

JOM SIHAT

Masalah Lemak Perut Wanita

Masalah Lemak Perut Wanita

Masalah Lemak Perut Wanita ?

Adakah anda tahu ini tentang LEMAK PERUT?

Sebenarnya terdapat dua jenis lemak berbeza yang anda hadapi di sekitar bahagian tengah: lemak subkutan dan lemak visceral! Lemak subkutan berada di bawah kulit dan ia mempunyai peranan pelindung. Lemak viseral, sebaliknya, dikaitkan dengan diabetes, penyakit jantung, peningkatan tekanan darah, rintangan insulin, dan lain-lain. Ia juga biasanya paling sukar untuk disingkirkan…

Anda boleh pergi ke gim, menyasarkan otot perut anda, tetapi masih mempunyai tayar itu di sekitar perut.Jadi bagaimana anda menyasarkannya? Petunjuk: Ia bukan daripada melakukan senaman ab! Cuba ini sebaliknya:

1. Tingkatkan protein anda secara keseluruhan. Malah mendapat tambahan 20 gram sehari akan membantu!

2. Protein pada waktu malam sebelum tidur: ini membantu menyokong hormon pertumbuhan, meningkatkan metabolisme anda dan membantu membakar lemak sepanjang malam.

3. Puasa Selang Seli UNTUK WANITA. Ini bermakna berpuasa dengan cara yang tidak mencetuskan tindak balas kortisol anda. Puasa dengan cara yang betul boleh menjadi cara terbaik untuk menyasarkan lemak perut.

4. Latihan selang intensiti tinggi

Mengerjakan empat perkara ini benar-benar boleh meningkatkan pembakaran lemak terutamanya di sekitar bahagian tengah.Jika anda berminat untuk mempelajari cara melaksanakan taktik ini dan banyak lagi, Penyelesaian Hormon Wanita adalah tempat terbaik untuk anda dan pendaftaran akan dibuka tidak lama lagi! Senarai tunggu dibuka dan diisi, jadi dapatkan tempat anda dalam ulasan di bawah.

Kembung perut

adalah reaksi angin dalam perut. Ia terjadi apabila badan bertindak mengeluarkan angin berlebihan yang terhasil daripada minuman dan menelan makanan bersama air liur. Tetapi ia masalah biasa yang boleh terjadi kepada semua peringkat umur. Secara purata kebanyakan manusia melepaskan gas 15 kali hingga 40 kali setiap hari.

Sekiranya angin ini diikuti dengan gejala lain, anda mungkin perlu bertemu dengan anggota kesihatan, kemungkinan gejala tersebut adalah kesan daripada situasi yang tidak didiagnosa. Walaupun kebanyakan kes kembung tidak merbahaya, ia boleh merupakan gejala ketidakhadaman makanan seperti gastroenteritis (cirit birit) atau irritable bowel syndrome (IBS).

Sekiranya anda mengalami gejala lain seperti sakit perut, najis berdarah, najis berwarna pucat dari kebiasaan dan susah untuk membuang air, sembelit dan/atau kehilangan berat badan, sila berjumpa dengan doktor untuk menjalani ujian dignosa yang lebih lanjut.

Perut macam PREGNANT 9 BULAN dh takda dengan amalkan minum Air miss kerengga

Atau eiscya panggil air carbo blocker..nak tau kenapa?baca dekat bawah k..Eiscya tau ramai yang ada masalah pregnant tp bsalin nyer idok..aka perut buncit la kan..jgn risau .so,ni la jalan penyelesaian nyer.Air ni sememangnya akan membuatkan lelamak anda menagis Dan juga menyebabkan anda terpaksa beli baju baru..sbb nanti suma baju korang longgar..

So raya ni boleh ler korang suma jadi miss kerengga..Ini merupakan petua yg diperturunkan pyoor dari Thailand.. klau korang prasan tgk badan aweks2 Thailand suma cikeding kurus, kulit pun cantik je kan? Salah satu rahsia diorang ada lah air ni la..air yg kekalkan badan diorang kurus n kulit yg cantik

BAHAN-BAGAN YANG DIPERLUKAN Tak susah pun suma bahan dapur je…jimat lagi tau

  • Asam glugur (5 ke 8keping)/eiscya Guna cikit sbb asam hbis malas nk p beli
  • Gula melaka
  • Daun pandan(simpul atau koyakkan
  • air 5gelas (Sesapa yg xsuka manis boleh abaikan gula melaka)

Amalkan minum sebelum makan..minum suam2 atau sejuk..tapi of coz yg suam bagus. Khasiat asam glugur

Asam gelugur. 
Mengandungi pelbagai vitamin,mineral,serta sebatian penting sperti

  • hydroxyl citric acid(HCA),
  • serat
  • hidroksi sitrik
  • flavonoid
  • asid askorbat(cantikan kulit)
  • asid tartarat
  • membantu menurunkan kadar kolestrol jahat(triglycerides &LDL),dan boleh membantu meningkat kan kadar kolestrol baik(LDL)

Semua kandungan tersebut sangat bermanfaat untuk mencantikan kulit dan untuk menurun kan berat badan. Kandungan HCA yg tggi pda asam gelugur dapat membantu mngurangkan nafsu mkn serta mencegah pembentukan lemak dari pnghasilan gula dari karbo yg diambil dlm makanan.

Maksudnye klau korang minum air ni,badan korang xkan serap lemak atau lemak xkan buat meeting dalam badan korang dalam bahasa mudahnyer. Best kan?mkn tp lemak xstay. Haa sebab tu eiscya panggil as air carbo blocker..dh clear?

gula melaka

  • mngandungi pelbagai vitamin Dan bagus untuk antioksidan.
  • rendah glisemik indeks berbanding gula putih

daun pandan

  • hilangkan bau badan
  • anti oksidan
  • menghilangkan lenguh2 badan

minum setengah atau sejam sebelum makan. Ingat klau nak cantik nak kurus korang mesti makan the real food bukan fast fud wokeh..Sebarang copy mengopi adalah tidak dibenarkan..
Share untuk kebaikkan bersama..Sebarang explanation berkenaan petua ini n mengapa eiscya gunakan gula melaka ada di wall eiscya..so rajin2 la scroll ok..explanation based on science

Selamat mencuba. Oh yea yang mana perut buncit and angin satu badan boleh Cuba bubble belly ok..siap pakej terkurus Tanpa sengaja lagi

Pilih menu yang sihat untuk menurunkan berat badan dan mengurangkan lemak.

– Menu tidak perlu rumit. Selagi kita suka, senang nak cari dan seisi keluarga boleh menikmatinya.. jadi diet tahan lebih lama.. tapi kualiti diutamakan~ khasiat, pilihan lebih segar/real food / Whole Foods BEST.. Raw Foods, No Makanan Segera, Persediaan Sihat, Kalori Untuk Badan Anda.

– Tidak perlu mencari bahan mentah yang mahal. Ikuti kemahiran anda Contoh:
Selain salmon, makarel, chelicious, dan bilik bawah tanah juga merupakan sumber protein dan omega-3 yang baik.
Protein berasaskan tumbuhan seperti tempe dan tauhu mudah dihadam.・ Protein haiwan seperti ayam dan daging sukar dihadam, tetapi perlu untuk badan, jadi seimbangkan dengan sayur hijau dan tambah lagi (lagi takpe). ambil. dilabelkan sebagai sifar kalori), buah-buahan lebih berserat seperti epal, jambu batu… – Pengambilan air yang mencukupi digalakkan untuk mengelakkan sembelit dan masalah penghadaman.

Tetapi dalam amalan adalah penting untuk mempelbagaikan/ganti protein haiwan dan tumbuhan. Ini kerana protein ini mempunyai bahan penting yang berbeza. Ia adalah sumber zat besi dan vitamin B12, terutamanya dalam ayam, telur, daging dan makanan laut. Jika boleh, elakkan makan makanan yang sama 3 hari berturut-turut kerana badan memerlukan sejumlah besar mikronutrien (vitamin/mineral).

– Tidak perlu berlama-lama di dapur, lebih-lebih lagi jika anda mempunyai masa lapang, bekerja dan mempunyai anak kecil. Kami mengesyorkan membeli serbuk seperti serbuk bawang, serbuk bawang putih, serbuk cili, serbuk lada hitam, serbuk jintan manis, serbuk kunyit, serbuk halia dan serbuk kari. Terdapat banyak hypermarket seperti Tesco, Mak Siti, Hexa, McCormick, Masterfood (ikut kesesuaian dan bajet) ~ Jimat masa dan grill/airfryer/perap sup/salad/bungkus so masak ni No reason not to. .hehe..semudah mungkin ..

Kalau sempat potong/tumbuk sos asal memang sedap.. bancuhan yang telah siap disimpan dalam peti sejuk .asam jawa, shingang atau boleh buat tumis yang ringkas. Elakkan makanan bergoreng mudah yang dimasak dua kali, seperti karaage ayam dan sos ikan.

bahan serbuk menjadi pilihan bagi mereka yang memerlukan masa. Elakkan sos dan serbuk yang melebihkan perasa (biasanya garam/MSG/pengawet tinggi). Kalori adalah rendah, tetapi jumlahnya hanya lemak, dan karbohidrat adalah BESAR. Adalah disyorkan untuk memilih karbohidrat kompleks. Sesuatu yang membuatkan anda rasa kenyang (puas hati) kerana ia mengandungi serat yang tinggi, bukan karbohidrat yang ditapis. Seimbangkan dengan sayur/buah yang tinggi serat. Setiap pinggan hidangan utama (sarapan, makan tengahari, makan malam) hendaklah dalam nisbah 1/4 dan 1/2. Ada sebabnya..

Sayur2an Makronutrien/makanan (karbohidrat, protein, lemak, dll.) dan serat masing-masing mempunyai keperluan tersendiri dan penting untuk tubuh dan kelangsungan hidup kita.
Perkara utama adalah untuk mengekalkan keseimbangan. Tuhan menciptakan ketiga-tiga makronutrien ini untuk saling melengkapi. Kurang satu… Saya ada masalah dengan badan saya. Jika bahagian suku, suku dan separuh adalah betul, kalorinya bagus dan tidak lebih untuk mereka yang mencari diet yang sihat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: