cut sugar tak kurus

Cut Sugar Tak Kurus ?

Cut Sugar Tak Kurus ? Cut sugar TAK BUAT KURUS awak . 100g gula pasir mengandungi 394kcal,94g karbohidrat. Kita tak ambil gula sampai 100g sehari, banyak tu . Paling kurang…
cara omad diet

Cara Omad Diet

Cara omad diet ada banyak, tapi boleh gabungkan dengan pelbagai diet yang berkesan. Saya kumpulkan beberapa cara dan testimoni terbaik orang buat IF dan sebagainya. Diet Keto OMAD Cara Apek…
makan sekali sehari

Makan Sekali Sehari

Makan Sekali Sehari ? Diet Low Carbs High Fat. Makan sekali sehari dah kenyang, mudah bakar lemak, cepat kurus. Saya buat video ni utk jawab soalan yg diberikan oleh seorang…
perut masih buncit

Perut Masih Buncit

Perut masih buncit walaupun dah turun berat badan? Itu tanda visceral fat anda masih tinggi. Visceral fat tidak sama dengan lemak yang berada di bawah kulit anda (subcutaneous fat). Orang…
kopi untuk diet

Kopi Untuk Diet

Kopi Untuk Diet ? BERITA BAIK UNTUK PEMINAT KOPI DAN TEA...Kini tak perlu tkt lagi nak minum air kopi atau air tea.. sbb air kopi & tea ni tidak akan…
karbohidrat ringkas jadi gemuk

Karbohidrat Ringkas Jadi Gemuk ?

Karbohidrat Ringkas Jadi Gemuk ? NAK KURUS SEKEJAP KE NAK KURUS LAMA? Semalam hangat di whatsapp group dietitian Dietfit Malaysia dan Trainers saya berkenaan insulin dan penurunan berat badan. Katanya…
makan roti boleh gemuk

Makan Roti Boleh Gemuk ?

Makan Roti Boleh Gemuk ? Coach memang suka makan roti canai zaman gemuk dulu. Sedap, ranggup dan memuaskan. Apabila dicicah dengan kuah kari... mak oi sedap nya sampai roh boleh…
Transformasi Veteran Poland Sixpack

Transformasi Veteran Poland Sixpack

Transformasi Veteran Poland Sixpack ? Perjalanan Menentang Usia: Enam Rahsia Wojciech Weclawowicz untuk Kejayaan Kecergasan. Dalam dunia di mana usia sering menentukan batasan yang kita anggap, Wojciech Weclawowicz, seorang lelaki…
Ilmu Reverse Diabetes Obesiti

Ilmu Reverse Diabetes Obesiti

Ilmu Reverse Diabetes Obesiti ? sihat semula melalui pembelajaran Intermittent Fasting. Saya timba ilmu di RDO dan ribuan terima kasih kepada doc Ibn Abdullah dan rakan2 yang tak jemu memberikan…
petua kesihatan orang dulu

Petua Kesihatan Orang Dulu

Petua kesihatan orang dulu dulu. Kalau rasa lemah badan samaada lelaki ataupun perempuan.. Samaada kanak kanak atau orang tua.. Boleh belaka.. Boleh ikhtiar.. Tak ada kena bayar apa apa.. Dan…
pandang ringan jalan kaki

Pandang Ringan Jalan Kaki ?

Saya dulu selalu pandang ringan dengan jalan kaki. Rasa macam tiada kesan sebenarnya sangat sangat membantu untuk turun lemak kita. Tapi sebenarnya tidak. Aktiviti yang sangat sangat mudah seperti jalan…
pucuk ubi kayu

Pucuk Ubi Kayu

Pucuk ubi kayu adalah salah satu daripada jenis sayur-sayuran yang mengandungi khasiat dan manfaat khasiat yang tinggi. Malahan pucuk ubi amat mudah didapati dan murah harganya berbanding sayuran hijau segar…